Over Knightstones

Knightstones is een Nederlands merk dat moderne edelsteen sieraden ontwerpt en produceert. We zijn begonnen in 2011 met handgemaakte modellen in een kleine oplage. Met het nieuwe model Inside gaan we grotere series produceren voor een breder publiek. Knightstones is eigendom van Hans Burgers uit Arnhem. Hij heeft vorig jaar versterking gekregen van Hanneke Jansen die bezig is met een eigen lijn sieraden en het facetteren van edelstenen als specialiteit heeft. 

Arthurlegende

lego knight2Edelstenen worden al eeuwen gebruikt door mensen vanwege hun bijzondere uitstraling of toegekende krachten. En ook in deze tijd is de belangstelling voor edelstenen groot. Knightstones betekent letterlijk "Ridderstenen" en de naam is ontleend aan de Arthurlegende, een prachtig verhaal over nieuwsgierigheid, eer, liefde, leiderschap, broederschap en een zoektocht naar de heilige graal. In ons allemaal schuilt wel ergens een nieuwsgierige ridder of jonkvrouw, een zoeker en misschien ook wel een leider. Deze "ridderstenen" zijn opgedragen aan de dolenden, de creatieven en alle buitenbeentjes onder ons. En natuurlijk ook aan iedereen die gewoon van stenen of mooie sieraden houdt.

Over de ontwerper

Knightstones worden ontworpen door Hans Burgers (1969). Hij is in 1992 afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu Artez).