Een nieuw model : Inside

insideWe zijn maar wat trots op het nieuwe model. Het begrip wisselsieraad is weliswaar niet nieuw maar deze vinden wij wel het mooist van allemaal. En daarom is er deze actie want we willen graag dat er 50 mensen met de kerst met iets moois aan het diner zitten. Noem het sjiek, noem het stoer, we hebben verschillende benamingen gehoord. Maar indruk maakt hij wel. 

Titanium

titanium alloyInside bestaat uit een Titanium kast met aan de achterkant een schroefdeksel die je open kunt draaien met een meegeleverd Titanium sleuteltje. Titanium is anti-allergisch, superlicht en enorm sterk. Dit Titanium is van het type Grade 2 en dat is de op 1 na meest zuivere titaniumsoort die er is. Je hebt wel professioneel en scherp gereedschap nodig om het te kunnen bewerken. Het proefmodel uit de fotoserie is met de hand gedraaid op een draaibank maar de productieversie wordt door een computergestuurde machine gedaan. Wolters Metaal uit Spankeren gaat dat doen als de funding lukt want deze specialisten zagen wel wat in het ontwerp en ze denken enthousiast mee over de uitvoering. 

Rubber

rubberDe Titanium kast hangt aan een rubber koord met een afgeknelde lus. Door de de elasticiteit en rekkracht van het speciale Viton rubber blijft de kast op zijn plek. Dit rubber kan tegen uv-straling, zuren en verdroogt niet zoals veel andere rubbersoorten. Je kunt de kast wel voorzichtig draaien en door de lus iets uit te rekken kun je de kast er uit halen en schoonmaken. Het rubber is sterk maar ook kwetsbaar dus net als met een gouden of zilveren kettink moet je er wel voorzichtig mee om gaan. Niet onbelangrijk is de maat van het koord en hier leggen we uit hoe je dat het best kunt bepalen. Het Viton rubber betrekken we van Techniparts BV in Zwolle omdat zij actief mee hebben gezocht naar de beste rubber oplossing en het leuk vinden dat hun doorgaans technische producten ook voor sieraden gebruikt worden.

De Sluiting

bajonetDe sluiting van het rubberkoord wordt gevormd door een bajonetsluiting van roestvrijstaal. Dat levert een mooie blinde verbinding op al is het misschien even wennen om er goed mee om te gaan. Je kunt de twee helften maar op 1 manier in elkaar schuiven vanwege de bajonet en vervolgens moet je de twee helften iets tegen elkaar indrukken en een kwartslag draaien. Niet moeilijk, maar je moet het even weten. Het rubber wordt in de sluiting gelijmd. 

Stenen

stenenDe stenen en mineralen die we voor Inside gebruiken worden door ons zelf ingekocht, uitgezocht en in plakjes gezaagd om er tabletjes van 20 mm in diameter van te maken. De vorm lijkt simpel maar het is een tijdrovende klus en straks als de productie gaat draaien worden de tabletjes met een watersnijder rond gezaagd. Het nabewerken en polijsten doen we dan nog zelf. We zijn met een machine bezig die dit voor een groot deel uit handen gaat nemen maar die ontwikkeling kost veel tijd. 

De Bewaardoos

doosjeWij vonden alleen een doosje met een standaard fluwelen inleg wel erg gewoontjes voor dit sieraad. Bovendien wilden we graag een duurzame verpakking die je kunt blijven gebruiken. De bewaardoos heeft een interieur van tulpenhout en wordt nu nog volledig met de hand gefreesd en op maat gemaakt. Ook dat proces kan geautomatiseerd worden als Inside eenmaal in productie is. We zijn druk bezig met een iets grotere versie waarin ook twee extra wisselstenen opgeborgen kunnen worden.